Vragen over het CBR

Wanneer reserveer je het CBR theorie examen?

Als je start met je rijopleiding is het belangrijk om je te realiseren dat voordat je rijschool een tussentijdse toets of een examen voor je kan plannen, je in het bezit moet zijn van je theorie certificaat.

Als leerlingen starten met een rijopleiding dan is het in veel gevallen zo dat leerlingen ook binnen enkele maanden willen slagen voor hun rijbewijs. Normaal gesproken zou de wachttijd bij het CBR voor een theorie examen auto, een paar weken moeten zijn. Doorgaans zou je binnen vijf tot zeven weken ingepland moeten worden. De wachttijd voor het CBR theorie examen is door de corona pandemie momenteel 3 maanden.

Je plant je theorie examen auto in de regel vóór rijles 10. Door de corona crisis en de langere wachttijd is ons advies momenteel om je theorie certificaat op zak te hebben vóór rijles 20. Daarna kun je namelijk met je rijschool je tussentijdse toets én je praktijkexamen plannen.eser

Hoe moet ik mijn theorie examen bij het CBR aanvragen?

In overleg met je opleider plan je of zelf het theorie examen of machtig je je opleider voor het plannen van je theorie examen.

In de regel is het net zo gemakkelijk om zelf even via de website van het CBR je theorie examen te plannen. Hoe? Door op deze link te klikken. Deze pagina van het CBR is veilig en je kunt direct aan de slag met het plannen van je CBR examen. Tip: zorg dat je DigiD bij de hand hebt.

Hoe machtig ik theorieles-auto.nl voor het plannen van een theorie examen?

Hoe je ons machtigt om voor jou het CBR theorie examen te plannen, lees je door op deze link te klikken.  Je logt in met DigiD op de site van het CBR. Verder heb je ons opleidersnummer nodig. Om veiligheidsredenen publiceren wij ons opleidersnummer niet op het openbare gedeelte van onze website. Uiteraard kun je dit na inschrijving opvragen bij ons als je hebt besloten om ons te machtigen en het theorie examen te laten plannen.

Ik heb mijn CBR theorie examen nog niet gepland. Wat moet ik nu als eerste doen?

Momenteel is de wachttijd voor een CBR theorie examen ongeveer 3 maanden. Het is dus verstandig om éérst je theorie examen te plannen. Als je dit gedaan hebt, geef je ons door wanneer je examendatum is. Vervolgens plannen we samen de startdatum voor jouw opleiding!

Wat is de geldigheidsduur van mijn auto theorie certificaat?

Vanaf het moment dat je voor het CBR theorie examen bent geslaagd is het certificaat 1,5 jaar geldig.

Mijn ID-kaart is verlopen… Mag ik dan alsnog het theorie examen maken?

Op de dag van het examen moet je een geldig ID-kaart of paspoort hebben en kunnen tonen. Indien je dit niet kunt aantonen bij het CBR mag je géén examen afleggen. Het is uiteraard je eigen verantwoordelijkheid om te zorgen voor een geldig identiteitsbewijs. Theorieles-auto.nl is niet aansprakelijk voor het niet meenemen van je identiteitsbewijs en eventuele kosten die daaruit voortvloeien.

Wat is het slagingspercentage voor het theorie examen auto van het CBR?

Momenteel slaagt 4 op de 10 leerlingen de eerste keer voor het theorie examen auto van het CBR. Om exact te zijn is het slagingspercentage 44,12%. Dit betekent dus dat je er niet te licht over moet denken en je dus goed moet voorbereiden op je theorie examen.

Vragen over Theorieles-auto.nl

Waarom kan ik beter een cursus volgen bij theorieles-auto.nl i.p.v. een eendaagse cursus volgen?

Als je voor de keuze staat tussen het volgen van een opleiding van theorieles-auto.nl of het volgen van een eendaagse cursus, dan geven we je hierbij enkele tips. Je theorie certificaat is de basis van je rijopleiding, zoals de fundering van een huis. Voor een goed en stevig huis moet de fundering dus goed zijn! Zorg er voor jezelf dus voor dat de kennis van de auto theorie goed blijft hangen. Dit gaat beter als je hier wat meer tijd voor neemt. Theorieles-auto.nl zorgt dus voor die goede fundering! Wij bieden verschillende opleidingen aan zodat je kunt leren op een manier die bij jou past!

Ik ben helaas gezakt voor mijn eerste theorie examen auto. Wat kan theorieles-auto.nl dan nog voor mij betekenen?

Als je de eerste keer niet slaagt, dan is dat natuurlijk heel vervelend voor je. Neem in dat geval direct contact met ons op, telefonisch of per email. Als je gezakt bent, dan kun je in overleg de cursus avonden gratis voor de tweede keer bijwonen. Eventuele online training kun je bijkopen via een gereduceerd tarief.

Hoe meld ik me aan voor een cursus?

Je kunt je gemakkelijk aanmelden voor een cursus. Op de pagina THEORIE CURSUSSEN kun je ons opleidingsaanbod zien en je kunt je gemakkelijk inschrijven. Door op deze link te klikken, schrijf je je direct in. Doorloop de inschrijf stappen en we bevestigen je inschrijving zo snel mogelijk!

Ik heb me aangemeld voor een cursus op locatie. Wat kan ik nu verder verwachten?

Je ontvangt van theorieles-auto.nl een bevestiging van je aanmelding binnen 2 werkdagen. Omdat je hebt gekozen voor een cursus op locatie bekijkt theorieles-auto.nl alle aanmeldingen en selecteert theorieles-auto.nl een passende locatie. De locatie is altijd in de regio Tilburg én gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Je ontvangt een week voor aanvang van je cursus de exacte cursus locatie.

Ik heb me aangemeld voor een online cursus. Wat kan ik nu verder verwachten?

Je ontvangt van theorieles-auto.nl een bevestiging van je aanmelding binnen 2 werkdagen. Omdat je hebt gekozen voor de meest verkochte online opleiding, ontvang je van ons ook een link waarmee je gemakkelijk kunt deelnemen aan de 4 online sessies die we voor je gepland hebben. Voor aanvang van elke sessie hoef je alleen maar op de link te klikken. Je volgt de stappen in je beeldscherm waardoor je makkelijk kunt deelnemen. Deelnemen aan elke sessie is hiermee heel simpel.

Wat kost het volgen van een opleiding bij theorieles-auto.nl?

Het volgen van een opleiding bij theorieles-auto.nl is niet duur, maar wel duurzaam. De basisprijs voor een cursus bedraagt €99,-. Dit is het bedrag exclusief examenkosten van het CBR. Deze bedragen in 2021 €37,- per persoon. Theorieles-auto.nl is dé enige opleider die gratis toegagng geeft tot een up-to-date theorie app t.w.v. €49,95. Kies je voor onze All-In-One opleidingen, dan krijg je er een up-to-date theorieboek mét extra examentraining t.w.v. € 36,50 bij. De kosten van deze cursussen bedragen €119,- (exclusief examenkosten). Een totaaloverzicht van onze opleidingen vind je hier.

Krijg ik korting als ik meerdere personen inschrijf?

Jazeker! Je mag zoveel leerlingen laten inschrijven als je wilt. Voor elke broer of zus, vriend of vriendin die via jou zich aanmeld bij theorieles-auto.nl ontvang jij €10,- korting. Voorwaarde is uiteraard wel dat je ons via e-mail op info@theorieles-auto.nl vóór de aanmelding direct informeren over de op komst zijnde inschrijving. Zo kunnen wij controleren of je die €10,- ook echt verdiend hebt! Mooi meegenomen toch?

Wat is het slagingspercentage van de leerlingen van Theorieles-auto.nl?

Momenteel slagen bijna 7 van de 10 leerlingen voor de eerste keer als ze de opleiding van theorieles-auto.nl hebben gevolgd. Iets waar we trots op zijn!

Hoe vaak verzorgt theorieles-auto.nl een cursus?

Theorieles-auto.nl verzorgt elke maand nieuwe opleidingen. Elke eerste maandag van de maand start een nieuwe cursus op locatie of een nieuwe online opleiding met digitale sessies. Super makkelijk dus. Ons aanbod sluit op die manier aan bij de wachttijden voor het plannen van een CBR theorie examen.

Moet er een minimaal aantal deelnemers zijn?

Voor de klassikale lessen wel, namelijk 10 leerlingen. Maar geen zorgen. Stel dat er onvoldoende aanmeldingen zijn en je wilt toch in die maand je opleiding volgen, dan kan dat zonder meerprijs gewoon online!

Vragen over onze opleidingen

Hoe laat start de theoriecursus op locatie?

De cursus start om 18:30u en eindigt om 22:00u. Om ervoor te zorgen dat iedereen actief blijft én de theorie onderwerpen goed kan volgen, plannen we een korte pauze halverwege de avond.

Op welke locaties geeft theorieles-auto.nl cursussen?

Afhankelijk van het aantal deelnemers verzorgt theorieles-auto.nl haar cursussen op locatie bij:

Rugby club Tilburg
Bredaseweg 560, 5036 NB, Tilburg

Google Maps Link >>

 

Restaurant Meesters Tilburg
Monumentstraat 6, 5038 AR, Tilburg

Google Maps Link >>

 

De Druiventros [CBR praktijklocatie]
Bosscheweg 11, 5015 AA, Tilburg

Google Maps Link >>

Hoe laat starten de online sessies van theorieles-auto.nl?

Alle online sessies starten om 19:30u en eindigen omstreeks 21:45u. De sessies zijn korter in vergelijk tot de avonden op locaties. Dit doet theorieles-auto.nl bewust. Een online cursus bestaat namelijk uit 4 sessies, een cursus op locatie bestaat uit 3 sessies. Zo krijgen leerlingen online ook de aandacht die ze verdienen en zijn de online sessies ook makkelijker te volgen.

Hoe kan ik de opleiding betalen?

Uit veiligheidsoverwegingen kiezen wij ervoor om je niet contant te laten betalen. Het cursusgeld moet op onze rekening zijn bijgeschreven vóór aanvang van de cursus. Na je inschrijving nemen wij contact met je op en daarna ontvang je een factuur. Op de factuur vindt je onze naam én ons bankrekeningnummer. Vermeld bij de betaalopdracht altijd je factuurnummer.

Ik heb zelf al een CBR theorie examen gereserveerd. Kan ik dan alsnog deelnemen aan de theorie cursus?

Dit kan zeer zeker! Na het aanmelden nemen wij contact hierover met je op. Zo kunnen we alles duidelijk afspreken. Uiteraard betaal je niet meer voor het CBR theorie examen maar enkel nog voor de theorie cursus.

Moet ik me voorbereiden vóór aanvang van de cursus?

Je hoeft bij ons géén heel boekwerk gelezen te hebben voordat je deelneemt aan de cursus. We adviseren je wel om tijdig te beginnen met het doornemen van alle theorie onderwerpen uit het up-to-date theorieboek wat je gratis van ons krijgt. Je krijgt tijdens de opleiding van ons advies over de onderwerpen die je kunt doornemen voor de volgende avond. Uiteindelijk zorg je er zelf voor dat je na de cursus of tussen de opleidingsavonden in, de theorie onderwerpen gaat beheersen. Dit verhoogt alleen maar je kans van slagen!

Hoeveel tijd moet ik inplannen voor de opleiding?

De cursussen op locatie geeft Theorieles-auto.nl in 3 avonden. De online opleidingen worden verzorgt in 4 avond sessies.

Naast het volgen van de opleiding adviseren we leerlingen om minimaal 3 weken voor het examen te starten met het leren van de theorie. De theorie app helpt je gemakkelijk bij het plannen van de te leren theorie onderwerpen. Na je inschrijving ontvang je vrijwel direct toegang zodat je al kunt beginnen met je voorbereidingen! De praktijk leert ons dat je klaar bent voor je theorie examen als je minimaal 8 examens achter elkaar geslaagd bent.

Wat gebeurt er als ik zak voor het theorie examen?

Indien je toch zakt voor het theorie examen auto, kunnen we samen overleggen en kijken hoe we je een passende oplossing kunnen aanbieden. Neem hiervoor altijd even contact met ons op.